torsdag 9 april 2009

Kungörelse - milstolpe

Vi har nu bestämt vilken kattunge som vi ska behålla. Det blir den röda flickan Tigrette, som senare gått under det provisoriska namnet Ofelia, och som vi nu funderar på att kalla Oella.
Uppfödaren har även hon bestämt vilken kattunge hon vill ha: den blå pojken Olle Bolle, född Puma, senare kallad Oreo.

Till salu är de vita kattungarna Odysseus, Octavia och Orlando. Odysseus och Orlando är udda-ögda (ett blått och ett gulbrunt öga skulle jag gissa att de får (hittills är de blåögda som alla kattungar)). Octavia får gröna eller gulbruna ögon tror vi. Det har inte varit lätt att välja, de vita kattungarna är ljuvliga små krabater på sina olika sätt och jag tror att de blir lika snygga som sin mamma. Men vi har ju redan en fantastiskt vacker vit katt, så kvoten känns liksom full...

Och så den utlovade milstolpen och här kommer information som ni kanske inte känner att ni behöver. I dag gick lilla Oella till kattlådan och la en rejäl kabel. Det var första gången en kattunge använde toaletten. Jag kanske redan har nämnt det, eller det kanske är allmänt känt, men fram till att kattungarna själva kan gå på lådan är det annars mammans och pappans jobb att se till att de gör sina behov och att hålla den rena och fina i baken. Om man så säger.

2 kommentarer:

Jorun sa...

När barnen går över till mjukmat måste det bli rätt vämjeligt för föräldrarna att sköta barnens toalett, så de lär uppmuntra de små till att gå på lådan...

Jörel sa...

säg inte det, i dag ställde sig den plikttrogna modern vid lådan och åt... fast jag tror hon insåg ganska snabbt att det kanske var bättre att täcka över.